Smart Cities of Romania

Dahua Technology participă la expo-conferința Smart Cities of Romania 2017

Această inițiativă reunește furnizori de soluții din domeniul orașelor inteligente, precum și alte organizații și instituții cu interes direct: Guvernul României, Administrația prezidențială, Comisia Europeană, Administrația centrală și locală etc. Dahua Technology va participa la eveniment în calitate de partener oficial și sponsor, demonstrându-și astfel încă o dată poziția de susținător pentru o societate mai sigură și mai inteligentă. Participarea va fi susținută cu ajutorul KMW Systems, importator și distribuitor autorizat în România.

Soluții prezentate

În cadrul expoziției, Dahua va prezenta mai multe soluții urbane de securitate, cele mai importante fiind: soluția ANPR, sisteme de supraveghere cu Recunoaștere facială, soluții pentru Intelligent Building și solutiile de supraveghere video Starlight și 4K.

Soluția ANPR Dahua  (recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare) este o soluție ce până în momentul de față și-a demonstrate eficacitatea, îmbunătățind considerabil gestionarea traficului și a parcărilor, pentru o dezvoltare urbană durabilă. Datorită integrării unor tehnologii avansate în aplicațiile ANPR Dahua, rata de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare a crescut, iar vehiculele pot fi identificate chiar dacă nu a fost capturată plăcuța de înmatriculare (identificare după model, marcă, culoare). În plus, cu o analiză cuprinzătoare a datelor de încălcare a regulilor de circulație colectate de soluțiile ANPR, sistemul poate genera o listă specială cu rol de avertizare pentru respectivele numere de înmatriculare.

În ceea ce privește echipamentele ce utilizează tehnologii de Recunoaștere facială, Dahua nu doar că a adus o serie de îmbunătățiri tehnice în ultima perioadă, dar a reușit să stabilească un nou record în anul 2016. Astfel, algoritmul de recunoaștere facială Dahua s-a clasat pe primul loc în topul LFW (Labeled Faces in the Wild - setul de evaluare cel mai des folosit în domeniul recunoașterii faciale) cu o precizie de 99.87%, surclasând nume importante precum Google, Facebook și Baidu. Datorită noilor tehnologii implementate în domeniul recunoașterii, persoanele pot fi acum clasificate după diverse caracteristici precum îmbracămintea, culoarea părului, vârstă sau gen. Imaginile real-time capturate pot fi asociate în mod automat și cu „liste negre” stabilite, iar în momentul în care apare o persoană ce prezintă un risc ridicat pentru securitate, sistemul va emite un mesaj de avertizare, ajutând astfel la arestarea infractorilor și creșterea siguranței.

Nivelul de securitate și de comunicare poate fi îmbunătățit într-un mod considerabil cu ajutorul soluțiilor Dahua Intelligent Building ce pot fi utilizate atât în cazul clădirilor comerciale cât și în cazul proprietăților private. Sistemele de videointerfonie Dahua pot fi completate cu o serie de camere de supraveghere Dahua pentru un plus de siguranță și permit conectarea wireless, apelarea direct pe telefon și comunicarea la distanță proprietar-vizitator. De asemenea, acestea pot fi integrate cu sisteme de Control Acces Dahua ce suportă acces pe bază de card, parolă, amprentă și combinații ale acestora, răspunzând astfel într-un mod complet nevoilor de securitate.

Supravegherea în condiții de iluminare dificile poate fi o adevărată provocare, însă echipamentele Dahua cu tehnologie Starlight  răspund cu succes acestor nevoi. Datorită senzorului STARVIS foarte sensibil la lumină, acestea permit obținerea unor imagini clare și cu detalii bine definite chiar și în condiții de întuneric.

Soluțiile Smart Cities furnizate de Dahua integrează tehnologii inovatoare, fiind capabile să detecteze rapid riscurile și să răspundă eficient diverselor situații legate de siguranța orașelor. Sunt soluții ce oferă avantaje impresionante, fără precedent în industria de securitate.

Reprezentanții KMW Systems așteaptă participanții la standul de expunere Dahua cu prezentări de soluții dedicate unor orașe inteligente, sfaturi și informații valoroase. În plus, Dahua va organiza o tombolă, cei prezenți având posibilitatea de a câștiga echipamente Dahua Home.