Firma instalatoare BVB Global Security din Bacău a implementat cu succes zeci de sisteme de alarmă wireless Ajax , în proiecte diverse ca mărime și complexitate și cu scenarii care mai de care mai interesante. Sistemele au fost puse la dispoziție de KMW Systems, importator și distribuitor Ajax în România din anul 2019.

În stațiunea Slănic Moldova se află Căminul de bătrâni Constantin Senior Resort. Pentru creșterea nivelului de siguranța al vârstnicilor internați, conducerea a decis montarea a 27 de butoane de panică Ajax , distribuite în fiecare cameră. Astfel, dacă bătrânii se simt rău, pot solicita ajutor medical printr-o simplă apăsare de buton.

Sistemul nu implică nicio sirenă. Toate asistentele medicale au instalată pe telefonul mobil aplicația Ajax Security Systems, care le notifică atunci când apare o urgență, putând astfel interveni în cel mai scurt timp. Toate telefoanele mobile sunt trecute pe modul silențios, asistentele utilizând cască cu fir. În același timp, alarmele sunt recepționate și de către asistenta din front office, care are instalat pe laptop aplicația Ajax Security Systems pentru desktop. Administratorul căminului monitorizează de la distanță, cu ajutorul telefonului mobil, întregul sistem instalat și verifică timpul de intervenție după apăsarea butoanelor de panică, pentru a oferi un răspuns cât mai rapid situațiilor de urgență.

Menținând linia proiectelor interesante, vă prezentăm o alta soluție, implementată de această dată în domeniul rezidențial.

Pentru securitatea unei vile din Onești, BVB Global Security a instalat un sistem de alarmă complet de la Ajax. Soluția wireless montată oferă protecție non-stop împotriva efracțiilor, inundațiilor și incendiilor.

Sistemul este format din 5 senzori de mișcare wireless cu senzor PIR (Motion Protect ), un senzor wireless de mișcare PIR cu cameră video (Motion Camera ), 2 contacte magnetice pentru uși și ferestre (DoorProtect ), 3 senzori de inundație (LeaksProtect ), 2 senzori de fum și temperatură (FireProtect ), 2 sirene de exterior (StreetSiren ), o sirenă de interior (HomeSiren ) și 5 relee de comandă (Relay ).

S-au creat următoarele scenarii: dacă senzorul de inundație transmite alertă, un releu închide electrovana din canalul de alimentare cu apă. Atunci când senzorul de mișcare alarmează, un releu aprinde iluminatul pe toate laturile casei (LED BAR), iar un alt releu deschide poarta de la padocul celor trei câini ciobănești. Restul releelor aprind iluminatul în curtea din spate și foișor.

Sistemul Ajax montat în cadrul vilei este completat de un echipament de Control Acces Standalone (KM-SL090-RK ) ce permite acces pe bază de parolă, card, SMS, aplicație, etc.

Notă

Acest articol a fost realizat în colaborare cu BVB Global Security SRL. Cu o experință de peste 15 ani în domeniu, BVB Global Security oferă servicii complete de montaj, instalare si comercializare a sistemelor de securitate si supraveghere video.

0744 481 836, Onești, jud. Bacău.

Galerie foto proiect