Datorită luxului oferit, poziționării centrale și facilităților de care dispune, Orhideea Gardens a fost alegerea multor persoane, inclusiv a unor persoane publice.

Într-o astfel de construcție, securitatea și accesul privat joacă roluri cheie. Pentru a răspunde cerințelor din ce în ce mai crescute ale cumpărătorilor pentru asigurarea securității, constructorul a apelat la firma instalatoare Sight Control, care a implementat echipamente Dahua, puse la dispoziție de importatorul Dahua în România, KMW Systems.

Pentru monitorizarea intrărilor în blocuri, sălii de sport și a piscinei s-au folosit camere HDCVI de tip dome, de 2.4 megapixeli, cu rezoluție Full HD și smart IR la 30 metri, modelul HAC-HDW2220S .

Soluția a fost completată de camere IP dome antivandal, de 4 megapixeli, dotate cu funcții inteligente, ce au fost amplasate în lifturi (IPC-HDBW4421F ).

Camerele alese pentru proiectul ansamblului rezidențial Orhideea Gardens dispun de WDR (Wide Dynamic Range) asigurând obținerea unor imagini performante și detaliate chiar și atunci când apar contraste puternice de lumină. Astfel, eforturile de monitorizare nu vor fi compromise indiferent de gradul de luminozitate din zona supravegheată.

În ceea ce privește echipamentele de înregistrare, s-au utilizat DVRuri HDCVI tribride, de 16 și 32 de canale (modelele HCVR5216A-S3 , HCVR5232AN-S3 ), ce oferă avantajul de a fi compatibile atât cu camerele de supraveghere HDCVI, cât și cu cele IP folosite.

Modelul HCVR5216A-S3 suportă și funcții inteligente direct din DVR (tripwire, detecție intruși, detecție obiect abandonat, detecție obiect lipsă, detecție facială), astfel că se pot seta reguli de monitorizare eficiente care să ușureze activitatea de supraveghere a complexului.

Sistemul de supraveghere video a fost integrat cu un sistem de Control Acces Dahua ce limitează accesul în cele 5 blocuri și în parcarea subterană. S-au utilizat centrale ASC1204B  ce suportă până la 100.000 de carduri valide și 300.000 de înregistrări. Centrala suportă acces pe bază de card, parolă sau amprentă, avertizează când ușă este deschisă și dispune de alarmă pentru intruși, sabotaj sau panică.

Accesul în blocuri și în parcarea subterană este validat cu ajutorul cititoarelor ASR1100B  și ASR1101A . Cele două modele citesc cardurile mifare și transmit informația către centrală pentru a permite accesul.

Atât centralele, cât și cititoarele sunt dotate cu funcție watch dog ce nu permite blocarea echipamentelor, asigurând astfel o funcționalitate continuă.

Echipamentele Dahua folosite în cadrul complexului rezidențial Orhideea Gardens asigură într-un mod eficient supraveghere video permanentă și acces limitat în blocuri și parcare, aspecte esențiale pentru siguranța și intimitatea locuitorilor.