Balta Valea Argovei

Zona este administrată de Fish 94, care a decis creșterea securității acesteia prin apelarea la o soluție de supraveghere video. Cu ajutorul firmei instalatoare Imluk Prod Serv și a importatorului KMW Systems s-a implementat o soluție de supraveghere Dahua, formată din speed dome-uri IP și camere de supraveghere fixe HDCVI.

Acestea asigură protecție împotriva pescuitului ilegal, precum și altor incidente ce pot afecta zona (deversarea unor substanțe toxice etc).

Dotate cu laser de până la 550 de metri, unghi de vizualizare larg și funcții pan-tilt-zoom, cele două modele de speed dome utilizate (SD6AL230F-HNI , SD6AL245U-HNI ) acoperă nevoia de supraveghere video a unei arii mari și pe distanțe mari, absolut necesare într-un astfel de proiect, așa cum se poate observa și din video-ul de mai jos.

Speed dome-urile asigură în același timp imagini de o claritate deosebită chiar și pe timp de noapte datorită funcției Starlight. Sensibilitatea senzorului STARVIS™ face ca paleta de culori să fie mult mai fin redată, imaginile având o definiție mult mai bună a nuanțelor.

Soluția de supraveghere aleasă oferă multiple oportunități de creștere a securității bălții datorită funcțiilor inteligente cu care speed dome-urile sunt dotate, respectiv: auto-tracking, detecție intruși, detecție obiect abandonat/lipsă, tripwire, avertizare perimetrală, defog și heat map. De asemenea, acestea au avantajul de a se activa automat la evenimente precum: targeting, zoom, urmărire, înregistrare, snapshot și alarmă, ceea ce crește considerabil eficiența supravegherii, iar evitarea incidentelor neplăcute este mult mai facilă. Cele două modele de speed dome au un grad de protecție ridicat împotriva prafului și apei (IP67), iar carcasa robustă, din metal, fac dificilă distrugerea lor.

Soluția de securitate este completată de camere HDCVI de 2 megapieli, cu lentilă fixă pentru supravegherea punctuală a unor zone de interes și de un DVR HDCVI cu 16 canale full HD ce înregistrează materialul video de pe toate camerele folosite.

Echipamentele Dahua folosite în proiectul Bălții Valea Argovei permit supraveghere live de la distanță, de pe telefon, computer sau tabletă, permițând în același timp primirea de alerte pe email la detecție mișcare, pentru o supraveghere video avansată.