Orașul Pitești

În toamna anului 2018, Primăria orașului Pitești a decis extinderea sistemului de supraveghere al orașului cu noi echipamente Dahua care să asigure o monitorizare eficientă a spațiilor publice și un nivel crescut de securitate pentru cetățeni. Proiectul a fost finalizat cu succes, cu ajutorul firmelor instalatoare UTI Grup S.A, Estate Global Safe și a importatorului Dahua în România, KMW Systems.

S-au implementat astfel peste 100 de camere IP Dahua de 4 megapixeli în zone sensibile ale orașului, unde se aruncă ilegal și necontrolat deșeuri. Poliția locală monitorizează permanent imaginile și intervine cu echipaje pentru a aplica amenzi atunci când nu se respectă legea.

De asemenea, sistemul de supraveghere a fost extins și în zonele mai aglomerate din oraș și pe diverse artere rutiere pentru a se reduce pericolul de accidente și pentru a crește nivelul de siguranța al cetățenilor.

În cadrul proiectului, s-a optat pentru camere bullet de exterior, modelul IPC-HFW5431E-ZE , cu transmisie real-time, la o rezoluție înaltă de 4 MP. Camera are lentilă varifocală motorizată, permițând astfel o supraveghere mai atentă și obținerea unor detalii precise. Acest aspect are o importanță semnificativă în procesul de identificare al celor care încalcă legislația în vigoare și pentru aplicarea sancțiunilor aferente.

Camerele asigură în același timp imagini calitative și echilibrate chiar și pe timp de noapte datorită Smart IR-ului la 50 de metri, iar true WDR-ul (120dB) determină imagini clare și atunci când sunt contraste puternice de lumină, putând fi astfel identificate și detaliile din zonele foarte luminoase sau foarte întunecate. Se acoperă astfel nevoia unei supravegheri atente, în orice moment al zilei.

Fiind amplasate la exterior, riscul de deteriorare și de vandalizare al camerelor este mai mare, însă modelul Dahua utilizat în cadrul proiectului răspunde cu succes și acestei provocări, având un grad de protecție ridicat (IP67 & IK10).

Extinderea sistemului de supraveghere al orașului Pitești cu echipamente IP Dahua a fost o decizie strategică ce asigură o monitorizare eficientă și permite în același timp un răspuns prompt din partea organelor competente, atunci când este necesar.

 

proiect Dahua supraveghere Pitesti
© zigzagprinromania.com