Finalul anului 2018 a venit cu o veste bună pentru maramureșeni. În luna decembrie a fost inaugurat un nou mall în Baia Mare, ce găzduiește branduri naționale și internaționale de fashion și electronice, un hypermarket Carrefour, loc de joacă pentru copii și parcare.

Având în vedere suprafața generoasă (peste 22.000 de m2) și specificul activității, noul centru comercial a necesitat un sistem complex pentru asigurarea securității. S-a apelat astfel la tehnologii moderne de supraveghere video de la Dahua, asigurate de importatorul KMW Systems și compania instalatoare Electronet Concept.

Soluția aleasă a fost una de tip IP. Pentru interior, s-a decis asupra unui model dome de 3 megapixeli - IPC-HDBW2320R-VFS , cu lentilă varifocală ce permite astfel ajustarea distanței focale pentru obținerea unghiului de vizualizare dorit.

Flexibilitatea dată de această opțiune facilitează utilizarea acelorași echipamente pentru unghiuri diferite, soluția putând fi astfel adaptată în funcție de evenimentele survenite pe parcursul activității centrului comercial. Camera este dotată și cu IR la 30 de metri și DWDR pentru o supraveghere eficientă în condiții de iluminare scăzută sau atunci când apar contraste puternice de lumină. Coeficientul de protecție al camerelor (IK10) atestă faptul că acestea sunt rezistente împotriva actelor de vandalism sau altor tratamente necorespunzătoare.

Pentru intrările în spațiile comerciale s-au utilizat camere IPC-HD4140XP-3D  cu funcție people counting.

Dotate cu senzori duali de 1.3 megapixeli ce efectuează analiză video 3D și tehnologii avansate de Inteligență Artificială, acestea contorizează numărul de persoane care pătrund și ies din magazine și generează diverse rapoarte ce pot fi de un real folos în luarea deciziilor pentru optimizarea activității (gestionarea stocurilor, eficientizarea campaniilor promoționale etc).

Intrarile în mall-ul Value Centre sunt supravegheate cu ajutorul speed-dome-urilor SD59430U-HNI  de 4 megapixeli.

Rezoluția înaltă, IRul la 100 de metri și funcțiile inteligente cu care acesta este dotat (auto tracking, tripwire, detecție intruși, detecție obiect abandonat, detecție obiect lipsă, detecție facială, heat map, defog) contribuie la o supraveghere video performantă și o securitate sporită a clienților și personalului angajat.

Exteriorul clădirii și parcarea sunt securizate cu ajutorul camerelor bullet IPC-HFW2320R-VFS-IRE6  cu lentilă varifocală și IR la 60 de metri, ce oferă de asemenea flexibilitate în supraveghere și performanțe ridicate inclusiv pe timp de noapte.

Camerele de supraveghere sunt conectate la NVRuri de 32 de canale și compresie H.265 ce economisește cu până la 50% din lățimea de bandă și spațiul de stocare. Modelul ales (NVR5432-4KS2 ) dispune de căutare inteligentă, funcție 3D Intelligent Positioning (ce permite controlul camerelor de supraveghere cu mouseul, direct pe imagine) și tehnologie ANR (Automatic Network Replenishment) ce evită pierderea datelor atunci când apare o întrerupere a conexiunii la internet.

Întregul sistem de supraveghere Dahua utilizat în cadrul mall-ului este conectat la un centru de comandă, imaginile fiind urmărite în permanență de operatori ce pot semnala, în caz de nevoie, agenții de pază. Se asigură astfel o supraveghere eficientă și o reacție promptă a personalului competent.

 

proiect Dahua mall value centre
©www.directmm.ro