Localitatea Bârla

Bârla este o comună din județul Argeș, la limita cu județele Olt și Teleorman, cu peste 5000 de locuitori, recunoscută pentru zăcămintele de petrol deținute.

Activitățile desfășurate în centrele de exploatare ale petrolului din zonă, precum și traficul determinat de beneficiarii stațiunii balneo-climaterice Bădești au condus la necesitatea introducerii unui sistem de supraveghere video în comună.

Soluția de supraveghere implementată a fost una de tip IP de la Dahua, pusă la dispoziție de importatorul KMW Systems și instalată cu ajutorul companiei Daria Telecom.

S-au ales camere de supraveghere bullet de doi megapixeli (IPC-HFW5231E-ZE ) cu smart IR la 50 de metri, ceea ce asigură imagini calitative chiar și pe timp de noapte, când gradul de luminozitate este scăzut. Camera este dotată și cu funcție WDR 120dB ce ajustează digital expunerea, oferind imagini clare atunci când există simultan zone foarte întunecoase și foarte luminoase în zona de interes. De asemenea, funcțiile Day/Night(ICR), 3DNR, AWB, AGC, BLC ale camerei contribuie la obținerea unor imagini clare.

Modelul ales dispune de lentilă motorizată, oferind astfel avantajul reglării zoom-ului atunci când se dorește o supraveghere mai atentă și cu detalii amănunțite, iar funcțiile inteligente ale camerei (tripwire, detecție intruși, detecție obiect abandonat/lipsă, detecție facială) determină o supraveghere video avansată.

Camera utilizată pentru supravegherea comunei Bârla are un grad de protecție ridicat (IK10), carcasa fiind foarte rezistentă împotriva actelor de vandalism sau altor tratamente necorespunzătoare.

Pentru înregistrare, s-a ales un model de NVR cu 32 de canale, 8 hard disk-uri, funcții IVS și tehnologie ANR ce asigură salvarea tuturor datelor în cazul în care survine o întrerupere a conexiunii la internet (NVR608-32-4KS2 ).

Pentru îmbunătățirea gestionării traficului în localitate, s-au instalat la intrările și ieșirile din localitate un sistem ANPR Dahua format din camere ITC217-PW1B-IRLZ10  și DSS4004 . Sistemul identifică vehiculele prin recunoașterea numerelor de înmatriculare ale acestora. Se recunosc astfel numerele suspecte, precum și încălcarea regulilor de circulație.

Întregul sistem de supraveghere este gestionat dintr-un centru de comandă aflat la primăria comunei Bârla. Acolo operatorii pot urmări în timp real înregistrările și pot anunța organele competente pentru a interveni atunci când este cazul.

Soluția de supraveghere Dahua aleasă pentru comuna Bârla asigură o bună desfășurare a activităților petroliere din localitate și contribuie semnificativ la siguranța cetățenilor, scăderea infracțiunilor și prevenirea criminalității.

proiect kmw systems localitate barla
©www.dcnews.ro