Strunga este o comună din județul Iași ce cuprinde 8 sate și peste 4000 de locuitori. Pentru creșterea gradului de siguranță în cadrul primăriei și în cadrul școlii Strunga, reprezentanții comunei au decis implementarea unor sisteme de supravegere video. Acestea au fost asigurate de KMW Systems și firma instalatoare Mai Net.

Soluția de supraveghere aleasă pentru primărie a fost una de tip HDCVI. Pentru supravegherea intrărilor în instituție s-au ales camere de supraveghere dome, modelul KM-200B , cu o rezoluție de 2 megapixeli și IR la 20 de metri. Acestea controlează accesul în incinta unității și asigură o securitate sporită.

Casieria primăriei este de asemenea supravegheată cu o cameră de tip dome, cu o rezoluție de 2 megapixeli, IR la 50 de metri și lentilă fixă. Modelul ales (KM-200E-A ) dispune și de microfon încorporat, astfel că se asigură o supraveghere completă, atât video cât și audio. Având în vedere operațiunile de încasări și plăți desfășurate în cadrul casieriei, sistemul implementat contribuie la protejarea documentelor și a numerarului, previne furturile și asigură o bună desfășurare a activității.

Pentru supravegherea împrejurimilor primăriei Strunga s-au folosit camere bullet de exterior, KM-220 . Acestea dispun de smart IR la 80 de metri și tehnologie Starlight, oferind astfel avantajul unor imagini calitative inclusiv pe timp de noapte sau atunci când gradul de iluminare este redus. Toate camerele montate în cadrul primăriei sunt conectate la un echipament de înregistrare cu 32 de canale, căutare inteligentă și două porturi SATA, XVR5232AN-X . Acesta are compresie H.265+ ce economisește cu până la 50% din lățimea de bandă și din spațiul de stocare.

Tot o soluție de supraveghere HDCVI a fost implementată și la școala din Strunga, unde s-au utilizat camere KM-220N și înregistratoare KM-DVR6108-5M .

Sistemele de supraveghere video instalate la primăria și la școala Strunga asigură cu succes securitatea bunurilor și contribuie la siguranța persoanelor (angajați, cetățeni, elevi, cadre didactice etc), ajutând în același timp la prevenirea furturilor și a altor incidente. De asemenea, în cazul în care apar totuși situații neplăcute, aceste sisteme pot fi de un real folos în rezolvarea anchetelor ulterioare.