Fabrica Fornetti

Cu o prezență de peste 18 ani pe piață, Fornetti este una dintre cele mai cunoscute francize din România, fiind recompensată pentru rezultatele sale excelente cu titlul de cea mai bună companie de patiserie de către Camera de Comerț a Timișoarei, respectiv a României.

Sediul companiei Fornetti este în Hodoni-Dudeștii Noi, județul Timiș, acolo unde se află și singura fabrică de producție din țară. Anul acesta, fabrica de producție și depozitare Fornetti a trecut printr-un proces important de modernizare, concretizat prin implementarea unui nou sistem de supraveghere video.

Scopul acestei măsuri a fost de a crește securitatea și în același timp de a crește productivitatea prin monitorizarea proceselor desfășurate în cadrul fabricii.

Soluția de supraveghere aleasă a fost una de tip IP, echipamentele fiind puse la dispoziție de KMW Systems. De instalarea sistemului s-a ocupat firma Deconsis Solution, un integrator cu o vastă experiență în domeniu din Timișoara.

Pentru monitorizarea exteriorului fabricii Fornetti s-au utilizat camere de 4 megapixeli, modelele KM-IP400M  și KM-IP400M-ZS , cu senzor Progressive scan CMOS. IR-ul la 30, respectiv 40 de metri și funcțiile Day/Night, DWDR, 3DNR, AWB, AGC, BLC cu care camerele sunt dotate asigură imagini clare și calitative inclusiv pe timp de noapte. Modelul KM-IP400M-ZS dispune și de zoom motorizat ce poate fi reglat atunci când se dorește o supraveghere mai atentă, cu focus pe anumite detalii. Se asigură astfel o securitate sporită a parcării, magaziilor, rampelor de încărcare, pompelor de motorină și stației de epurare aflate la exteriorul fabricii.

Pentru o supraveghere video la exterior cât mai eficientă, soluția de supraveghere a fost completată cu modelul IPC-HFW4631T-ASE , ce permite o detecție rapidă și un răspuns eficient în cazul pătrunderii unor intruși, asigurând astfel o protecție perimetrală avansată.

Liniile de producție, bucătăriile, birourile, fluxul de intrări și ieșiri și celelalte procese desfășurate în cadrul fabricii sunt monitorizate cu o serie de camere de supraveghere de 2, 3 și 4 megapixeli, modelele KM-IP200C , KM-IP200M , IPC-D1A20 , IPC-HFW1300S  și IPC-B1B40 . Cele peste 85 de camere utilizate asigură o bună desfășurare a activității și permit în același timp analize ce pot conduce la luarea unor decizii pentru creșterea productivității.

Toate camerele de supraveghere din cadrul proiectului sunt conectate la echipamente de înregistrare de 32 de canale și 2/4 porturi SATA, modelele NVR5432-4KS2  și NVR4232-4KS2 . Aceste NVR-uri au compresie H.265 ce economisește semnificativ lățimea de bandă și spatiul de stocare, transmisia video fiind mai ușoară și conținutul video mai clar. Modelul NVR5432-4KS2 este dotat cu funcții inteligente ce contribuie la o supraveghere video superioară.

Sistemul de supraveghere implementat la fabrica Fornetti asigură o monitorizare eficientă a proceselor de producție, ambalare și depozitare realizate în cadrul fabricii, semnalează diverse incendente ce ar putea surveni (furturi, intruși), asigurând în același timp securitatea personalului angajat.