LPS "Cetate" Deva

Liceul cu program sportiv “Cetate” din Deva este unul dintre cele mai de prestigiu instituții de învățământ cu profil sportiv din țară, fiind locul unde s-au format nenumărați campioni de talie europeană și mondială. De istoria acestui liceu se leagă momente de aur ale sportului românesc, fiind asociat cu nume de renume precum Nadia Comăneci, Simona Amânar, Andreea Răducan, Claudia Presecan, Loredana Boboc și mulți alți sportivi a căror nume au făcut înconjorul lumii. Instituția găzduiește centrul de pregătire permanentă al Lotului Național de Gimnastică și cuprinde săli de clasă, o bibliotecă, săli de sport destinate antrenamentelor, precum și spații de cazare și de servire a mesei.

Liceul cu program sportiv “Cetate” este într-o continuă dezvoltare, iar anul acest atenția a fost îndreptată către extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video. De acest lucru s-a ocupat firma instalatoare Omega Digital Company, echipamentele fiind furnizate de KMW Systems.

Soluția de supraveghere aleasă a fost una de tip HDCVI. Pentru interiorul instituției de învățământ s-au ales camere de supraveghere de 5 megapixeli, cu senzor 1/2.7" CMOS, IR la 20 de metri și lentilă fixă, modelul KM-500B . Se asigură astfel o monitorizare eficientă a întrărilor în instituție, a coridoarelor, sălilor de sport și cantinei fapt ce conduce la creșterea gradului de siguranță a elevilor și a cadrelor didactice. De asemenea, se previn diverse incidente (furturi, acte de violență) și controlul în unitatea de învățământ crește.

Spațiile exterioare ale liceului, terenurile de sport și pistele pentru atletism și sărituri sunt supravegheate cu ajutorul camerelor de supraveghere cu o rezoluție de 5 megapixeli, KM-500W . Acestea sunt dotate cu IR la 100 de metri, asigurându-se astfel o monitorizare eficientă atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Funcțiile Day/Night (ICR), DWDR, 2DNR, AWB, AGC, BLC ale camerei contribuie de asemenea la obținerea unor imagini calitative indiferent de condițiile de iluminare.

Modelul de cameră ales pentru supravegherea exterioară a liceului are o carcasă din metal robustă și rezistentă. Chiar și atunci când plouă, funcționarea camerelor nu va fi afectată datorită gradului de protecție ridicat (IP67).

proiect liceu sportiv kmw
©www.lpscetatedeva.ro

Camerele de supraveghere utilizate în cadrul proiectului sunt conectate la DVR-uri de 16 canale, dotate cu funcții IVS (tripwire, detecție intruși, detecție obiect abandonat/lipsă, detecție facială) și căutare inteligentă, modelul ales fiind KM-DVR6116-4KL  . Datorită funcțiilor inteligente cu care DVR-ul este dotat se asigură și o protecție perimetrală avansată, cu scopul de a crește gradul de siguranță în unitatea de învățământ.

Întregul sistem de supraveghere video de la Liceul cu program sportiv “Cetate” din Deva răspunde cu succes nevoilor de securitate ale instituției de învățământ, constituind în același timp o soluție eficientă pentru descurajarea comportamentelor violente și neadecvate.