Deconsis Solution SRL din Timișoara a implementat în parcarea de la subsolul unui bloc de 12 etaje din aceeași localitate un sistem antiincendiu adresabil, pus la dispoziție de KMW Systems. Sistemul asigură protecție pentru locurile de parcare și pentru spațiile de tranzit dintre subsol și zonele de acces cu spațiile comune.

Sistemul antiincendiu montat cuprinde o centrală adresabilă KM-FA6000 , certificată EN54-2 ce dispune de touchscreen 7" cu afișaj grafic color, în limba română, pentru afișarea evenimentelor. Configurarea sistemului a fost realizată din software-ul PC, dar poate fi realizată și din panoul centralei. KMW Systems oferă software-ul de configurare gratuit, proiectele putând fi încărcate în centrală cu ajutorul unui stick USB.

Centrala KM-FA6000 comunică cu 93 de detectori de fum (KM-FA6100 ), 10 sirene cu flash de interior (KM-FA6200 ) și 10 butoane de incendiu adresabile (KM-FA6300 ), asigurând astfel un răspuns rapid la situațiile de risc ce ar putea surveni.

Detectorii de fum utilizați au 4 nivele de sensibilitate, memento de avertizare pentru curățare, protecție la interferențe, praf, insecte și dispun de compensare inteligentă pentru variațiile de temperatură ale mediului. Detectorii au fost montați pe bucla inclusă în centrală, iar pentru programarea lor s-a utilizat programatorul KM-FA6500 .

Dispozitivele de semnalizare din cadrul proiectului (sirenele) dispun de indicator acustic cu 16 tonuri de alarmă, 4 nivele de volum și indicator vizual cu LEDuri ultra luminoase pentru flash-ul de interior. Butoanele de incendiu montate au indicator LED de status și sunt prevăzute cu geam din plastic. Acestea se resetează cu ajutorul cheii.

Modulul adresabil intrare-ieșire KM-FA6410  comandă o serie de trape de fum situate la etajul 12. În caz de incendiu, există un grup generator care asigură continuitatea curentului pentru a putea acționa trapele de fum și ventilatoarele din subsol.

Pentru o securitate sporită a imobilului, s-a optat și pentru instalarea unui sistem de supraveghere video. Soluția a fost una de tip HDCVI și cuprinde trei camere dome instalate la interior (KM-200B ), 5 camere bullet instalate la exterior (KM-200L ) și un DVR de 8 canale (KM-DVR6108-5M ). Camerele sunt dotate cu lentilă fixă, IR la 20/40 de metri și dispun de Day/Night (ICR), AWB, AGC, BLC, DWDR, și 2DNR ce asigură obținerea unor imagini clare și echilibrate.

Sistemele de securitate implementate de Deconsis Solution SRL răspund cu succes nevoilor de securitate ale proiectului, permițând o intervenție promptă și eficientă atunci când situația o impune.

Notă

Acest articol a fost realizat în colaborare cu Deconsis Solution SRL. Înființată în anul 2013, Deconsis Solution SRL oferă servicii de instalare sisteme de supraveghere video, alarmă, interfoane și videointerfoane, sisteme de control acces, automatizări porți și instalare rețelistică și sisteme electrice.

Adresă: Calea Torontalului nr. 32, Timișoara, 0768 818 881.

Galerie foto proiect