Dâmbovița Mall – Târgoviște

MNL Project Security au optat pentru sisteme de supraveghere video IP și au montat nici mai mult nici mai puțin de 276 de camere

Partenerul nostru MNL Project Security a implementat proiectul de securitate, supraveghere video și control acces, la Dâmbovița Mall - Târgoviște.

Cu o populație de cca 100.000 de locuitori, Târgoviște este reședința județului Dâmbovița și un centru economic și cultural important al României.

Centrul comercial Dâmbovița Mall a fost construit într-o zonă ușor accesibilă celor care locuiesc în Târgoviște și celor din împrejurimi. Dâmbovița Mall are o suprafață de 32.784mp, găzduiește binecunoscutul hypermarket Carrefour întins pe aproximativ 9.600 mp, are ample terase interioare și exterioare, un food court cu design inovator, o zonă de servicii, una de fashion și o parcare ce oferă 1.280 locuri, dintre care 815 sunt în subteran.

Având în vedere locația și specificul activității, Dâmbovița Mall a fost un proiect complex și cu multe provocări, dar MNL Project Security a gestionat cu succes, atât partea de supraveghere video cât și cea de Control Acces. Soluțiile s-au ales respectând particularitățile locației, traficul intens și constant de clienți și angajați, fluxul de marfă, etc.

Deoarece siguranța este esențială au fost implementate echipamente complexe și eficiente din gama KMW Systems și Dahua, puse la dispoziție de noi. Cei de la MNL Project Security au optat pentru sisteme de supraveghere video IP și au montat nici mai mult nici mai puțin de 276 de camere de 2MP, respectiv 4MP.

La exterior au ales să monteze camere de tip bullet, modelul IPC-HFW4231D-AS , ce dispune de WDR (120dB) pentru imagini clare chiar și când sunt contraste puternice de lumină, IR la 80 metri pentru o vedere bună pe timp de noapte, funcții IVS: tripwire, detecție intruși, detecție obiect abandonat/ lipsă și detecție facială.

În parcările supraterane și subterane, în galeria comercială și în food court au fost montate camere de tip dome cu lentilă fixă, IR la 30 de metri și funcții DWDR, Day/Night(ICR), 3DNR, AWB, AGC, BLC, modelul KM-IP200C .

Atât la interior, cât și la exterior au fost folosite și speed dome-uri IP, modelul KM-SD225C-IP . Având un zoom optic puternic (25X) și un câmp de vizualizare larg, speed dome-ul vine cu avantajul supravegherii unor suprafețe ample. KM-SD225C-IP este dotat cu tehnologie Starlight și IR la 100 metri, asigurând astfel imagini clare, de o calitate superioară chiar și pe timp de noapte sau în condiții de iluminare scăzută. De asemenea, funcțiile IVS (tripwire, detecție intruși, detecție obiect lipsă/ abandonat, detecție facială, Defog) și alarma încorporată cu 2 intrări și o 1 ieșire, contribuie la o supraveghere video avansată.

Monitorizarea, stocarea si controlul sistemului a cazut in sarcina dispeceratului mall-ului, cu ajutorul a 4 NVR-uri 4K cu 64 de canale (model NVR608-64-4KS2 ), 18 switchuri cu 8, 16 și 24 porturi (modele PFS4226-24ET-240 , PFS4218-16ET-240 , PFS4226-24ET-240 ) și 9 monitoare Full HD de 43 inch montate (model DHL43-F600 ).

NVR-urile cu 64 canale IP cu funcții inteligente asigură protecție perimetrală, detectează intrușii și obiectele lipsă sau abandonate, și foarte important, face detecție facială.

Soluția de supraveghere video este completată de soluția de control acces Dahua, ce asigură acces restricționat în anumite zone. Echipamentele au fost alese în funcție de numărul ușilor din Mall, SAS-uri și camere tehnice. Astfel, s-au montat 2 centrale, model ASC2204C-H , cu 27 extensii (ASC2102B-T  și ASC2104B-T ), la care au fost conectate 68 de cititoare ASR1200E-D .

Soluțiile de supraveghere video și de control acces montate în cadrul Dâmbovița Mall asigură o securitate sporită pentru clienți și angajați, oferind un mediu placut și sigur, dar și o utilizare facilă a echipamentelor pentru utilizatori și echipa de securiate.

În final, vă invităm să vizualizați câteva imagini reprezentative cu sistemele de securitate alese și integrate. Mulțumim partenerului nostru MNL Project Security pentru profesionalismul de care a dat dovadă în derularea proiectului.

Notă:

Acest articol a fost realizat în colaborare cu MNL Project Security . Înființată în anul 2012, MNL Project Security oferă pachete de activități integrate în domeniul sistemelor de securitate, automatizări şi IT.

Adresă: Strada Ioan Cetățianu 7, Galați.

Galerie foto proiect