Orașul Moinești este protejat prin soluții IP megapixel Dahua

Moinești, oraș din județul Bacău, și-a modernizat în 2013 sistemul de supraveghere municipal prin instalarea unuia de tip IP megapixel de la Dahua. Acest pas a fost făcut cu scopul îmbunătățirii siguranței locuitorilor și a prevenirii criminalității. Proiectul a fost implementat cu succes datorită sprijinului puternic din partea distribuitorului autorizat - KMW Systems și a integratorului de sisteme de supraveghere Mobilis.

Provocarea acestui proiect a reprezentat-o acoperirea diferitelor scenarii de monitorizare: drumuri, parcuri, școli și alte zone publice. Toate aceste obiective au un lucru în comun, zona deschisă, necesitând astfel un centru de monitorizare atât pentru gestionarea sutelor de camere IP cât și pentru procesarea și stocarea fluxului masiv de date. Atunci când au fost alese camerele au fost luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi calitatea imaginilor și a detaliilor, mediul în care urmau să fie amplasate camerele, fiabilitatea acestora și tipurile de lentile disponibile.

Urmărind cele 3 componente principale ale proiectului: transmisia IP de date, dispozitive de supraveghere video și software pentru management centralizat (CMS), soluția IP Dahua a reprezentat cea mai bună opțiune, răspunzând cu succes la toate cerințele impuse.

Formula finală a fost alcatuită din aprozimativ 200 de camere IP(fixe și de tip speed dome), 2 super NVR-uri(NVR6000 ), 11 tastaturi IP și un sistem video-wall format din 7 monitoare LCD de 42” 1080p. Centrul de monitorizare se află în sediul Poliției Locale Moinești. Aici sunt administrate toate camerele IP megapixel și tot aici se prelucrează și se stochează fluxul considerabil de date. Pentru a asigura stabilitatea sistemului și protectia datelor, au fost integrate și 7 servere Dahua cu procesoare quad-core și HDD-uri de capacitate mare pentru a rula CMS-ul și NVR-urile fără intreruperi.

Acest proiect a fost conceput pentru a combate actele infracționale într-un mod eficient și prietenos, optimizând încă de la inceput activitatea ofițerilor de poliție. Mai mult decât atât, locuitorii municipiului au declarat că se simt mult mai în siguranță de când sunt supravegheate zonele de interes public.

”Prin acest proiect s-a demonstrat că soluția IP Dahua se ridică la standardele înalte pe care le necesită un oraș ca Moinești” a declarat Michael Chen, Vice Președinte al Dahua Technology.

moinesti1
moinesti2