Universitatea Națională de Apărare Carol I

Cu un număr impresionant de absolvenți și o creștere constantă a cifrei de școlarizare în fiecare an, această instituție de învățământ a demonstrat de-a lungul timpului un act educațional de calitate și un potențial deosebit.

Numărul de studenți din ce în ce mai crescut, precum și activitățile complexe ce au loc în această instituție determină nevoia unui grad ridicat de siguranță și control. Pentru a răspunde acestei nevoi, s-a decis implementarea unui sistem de supraveghere video format din camere și echipamente de înregistrare Dahua. Produsele au fost asigurate de importatorul Dahua în România, KMW Systems și instalate de firma Comteh.

Monitorizarea clădirii centrale a Universității Naționale de Apărare este asigurată cu ajutorul a trei speed dome-uri IP de 2 Megapixeli, modelul SD10A248V-HNI . Datorită tehnologiei Starlight cu care sunt dotate și IR-ului la 450 de metri, acestea asigură imagini de calitate chiar și în condiții de iluminare scăzută sau întuneric. Funcțiile PTZ (Pan Tilt Zoom) și Zoom-ul optic 48X a speed dome-urilor determină o mobilitate și o flexibilitate crescută în supraveghere, absolut necesare având în vedere spațiul generos ce necesită monitorizare.

Modelul SD10A248V-HNI ales asigură în același timp o eficiență crescută și datorită funcțiilor inteligente cu care este dotat, respectiv: auto tracking, tripwire, detecție intruși, detecție obiect abandonat, detecție obiect lipsă, detecție facială, heat map. Acesta este controlat cu ajutorul unei tastaturi NKB5000-F , ce permite realizarea unor diverse setări, folosind meniul vizibil de pe ecranul joystick-ului.

Atunci când condițiile meteorologice sunt dificile, funcționarea optimă a speed dome-ului este asigurată de funcția defog și de ștergătorul inteligent.

Soluția de supraveghere Dahua este completată de o serie de camere IP bullet de exterior cu tehnologie Starlight. Cele două modele - IPC-HFW4631T-ASE , IPC-HFW5631E-ZE  – sunt dotate cu funcții WDR, Day/Night, 3DNR, AWB, AGC și BLC ce contribuie la obținerea unor imagini clare, echilibrate și fără distorsiuni. De asemenea, camerele dispun de funcții inteligente, IR de până la 80 de metri și alarmă, asigurând astfel condițiile necesare pentru o securitate sporită a instituției, personalului și studenților.

Având integrată tehnologie ePoE, cele două tipuri de bullet utilizate în cadrul proiectului au avantajul unei distanțe de transmisie mai mare. În plus, acestea au un grad de protecție ridicat (IP67) și sunt rezistente în cazul unor acte de vandalism (IK10).

Pentru înregistrare s-a optat pentru NVR-uri de 32 de canale și 8 porturi SATA, modelul NVR608-32-4KS2 . Acestea au compresie H.265, obținându-se astfel o reducere a spațiului necesar stocării și a lungimii de bandă cu până la 50%, rentabilitatea pe termen lung fiind mult mai mare.

NVRurile dispun și de tehnologie ANR ce asigură în cazul unei întreruperi ale conexiunii la internet, preluarea și încorporarea secvenței de înregistrare de pe SD Card în înregistrarea video originală, toate datele fiind astfel salvate.

Soluția de supraveghere Dahua aleasă în cadrul proiectului Universitatea Națională de Apărare Carol I din București contribuie cu succes la creșterea gradului de siguranță al studenților și personalului angajat, la combaterea actelor de vandalism și furturilor, precum și la crearea unui mediu disciplinat.

 

proiect Dahua supraveghere universitatea nationala de aparare
©unapcarol1
supraveghere kmw systems universitatea nationala de aparare
©unapcarol1