În toamna anului 2018, în localitatea I.L. Caragiale din județul Dâmbovița s-a început implementarea a 3 proiecte finanțate prin fonduri europene cu plantații de afini, ce însumează o suprafață de 54 de hectare.

Pentru a evita accesul persoanelor neautorizate și pentru a proteja afinii de diverse animale ce ar putea pătrunde și afecta cultura, s-a decis implementarea unui sistem de supraveghere video.

Soluția aleasă a fost una de tip IP de la Dahua, fiind pusă la dispoziție de importatorul KMW Systems și instalată de firma Sensortech.

S-au folosit în total 92 de camere 4K, modelul IPC-HFW4831T-ASE , majoritatea fiind utilizate pentru a asigura supraveghere perimetrală. Acestea răspund prompt și precis prin declanșarea unei alarme atunci când se detectează încearcări de pătrundere în zona protejată. Datorită tehnologiei Starlight și IR-ului la 80 de metri, camera aleasă asigură imagini de o calitate superioară inclusiv pe timp de noapte, când gradul de luminozitate este redus, iar true WDRului (120dB) determină imagini clare, cu detalii amănunțite chiar și atunci când în zona supravegheată apar contraste puternice de lumină.

Din cele 92 de camere modelul IPC-HFW4831T-ASE, 3 camere au fost utilizate pentru a supraveghea pompele de apă, zona administrativă și spațiul unde se află utilajele. Astfel, atât plantațiile de afini cât și zonele adiacente sunt protejate în mod eficient.

Pentru înregistrare materialului video, s-a decis asupra unui model de super NVR (NVR608-32-4KS2 ) cu rezoluție 4K, 32 de canale, 8 porturi SATA și funcții inteligente.

Acesta dispune de o tehnologie avansată de înregistrare și permite control de la distanță, stocare centrală, stocare de rezervă, iar compresia H.265 economisește cu până la 50% din lățimea de bandă și spațiul de stocare.

Transmiterea datelor se realizează pe fibră optică cu ajutorul swichurilor PFS5924-24X , PFS3106-4P-60  și a modulelor PFT3960  și PFT3970 . Se asigură astfel o transmisie fără perturbații pe distanțe mari, la o viteză foarte bună.

Întregul sistem de supraveghere Dahua instalat în cadrul Plantațiilor de afini din localitatea I.L. Caragiale este monitorizat de personal specializat cu ajutorul a 3 monitoare, aflate în fiecare dintre cele 3 locații.

Se răspunde astfel cu succes nevoilor de securitate ale proiectului, permițând o intervenție promptă și eficientă atunci când este cazul.