Avicarvil deține patru ferme. Una dintre ele a trecut recent printr-un proces de modernizare și tehnologizare, printre obiectivele propuse fiind și creșterea securității prin implementarea unor sisteme de supraveghere video și control acces.

Soluția aleasă

Pentru îmbunătățirea nivelului de securitate al fermei s-au ales echipamente Dahua puse la dispoziție de importatorul KMW Systems. Instalarea acestora a fost realizată de firma Life Lock Security Network , un integrator cu o vastă experiență în domeniu din Ploiești, ce oferă soluții personalizate în funcție de nevoile partenerilor săi.

Soluția de supraveghere implementată a fost una de tip IP. Pentru monitorizarea exteriorului fermei s-au utilizat camere de 4 megapixeli, cu senzor Progressive scan CMOS și lentilă fixă, modelul IPC-HFW4431D-AS . Acestea sunt dotate cu IR la 80 de metri, Day/Night(ICR), 3DNR, AWB, AGC, BLC și true WDR (120dB) ce asigură obținerea unor imagini clare și echilibrate chiar și în condiții dificile de iluminare. Funcțiile inteligente cu care sunt dotate aceste camere permit o detecție rapidă și un răspuns eficient în cazul pătrunderii unor intruși, asigurând astfel protecție perimetrală avansată.

Procesele desfășurate în interiorul celor 15 hale ale fermei sunt monitorizate cu ajutorul camerelor IPC-HFW1300S  ce au o rezoluție de 3 megapixeli și IR la 30 de metri. Se asigură astfel derularea în condiții normale a activității, putându-se lua în același timp decizii pentru îmbunătățirea productivității.

Camerele de supraveghere sunt conectate la echipamente de înregistrare cu 32 de canale și două porturi SATA, modelul NVR4232-4KS2 . Aceste NVR-uri dispun de interfață GRID și căutare inteligentă, funcții IVS și tehnologie ANR (Automatic Network Replenishment) ce asigură în cazul unor întreruperi ale conexiunii la internet, preluarea și încorporarea secvențelor de înregistrare de pe Card SD în înregistrarea video originală, salvându-se astfel toate datele.

Pentru o securitate sporită, accesul în birouri, în zona de decontaminare și în hale este restricționat cu ajutorul sistemelor de Control Acces de la Dahua.

S-a optat pentru produse Control Acces Standalone (ASI1201A ), ce suportă 30.000 carduri valide, 150.000 înregistrări și 128 programe orar de lucru/vacanță. Acest model permite acces pe bază de card, parolă și combinații ale acestora și dispune în același timp și de funcții avansate ce le cresc eficiența - avertizare ușă deschisă, alarmă intruși, alarmă panică și alarmă sabotaj. Soluția de Control Acces este completată de cititoarele ASR1100A .

Un element important în realizarea topologiei de securitate a proiectului Avicarvil a fost nevoia de a transmite date pe distanțe lungi, ferma având o suprafață extinsă. S-au utilizat astfel transceivere wi-fi (PFM880-A  și PFM881 ) ce amplifică semnalul și au o acoperire wireless de până la 5 kilometri.

Sistemul de securitate implementat la ferma Avicarvil este gestionat cu ajutorul unei platforme software dedicate – DSS4004 , întreaga activitate fiind monitorizată de personal specializat.

Soluțiile Dahua de supraveghere video și Control Acces implementate la Avicarvil asigură o monitorizare completă și eficientă a proceselor desfășurate în fermă, semnalează diverse incidente ce ar putea surveni (intruși), oferă protecție printr-un acces restricționat, asigurând în același timp securitatea personalului angajat.

 

proiect Dahua ferma Avicarvil
© www.avicarvil.ro
Dahua proiect supraveghere video control acces
© www.avicarvil.ro