Cum conectez un DVR Dahua?

instalare-hdd

Pregătirea DVRului presupune montarea componentelor interne (HDD și DVD-RW) și montarea clemelor de prindere în RACK, dacă este cazul.

Montarea HDDului se face prin prinderea sa în 4 șuruburi (vezi imaginea alaturată) și conectarea cablurilor de alimentare și de date ale acestuia. Similar se face și montarea unității optice interne. Acest tip de DVR nu necesită setarea unui jumper pe HDD (jumper de limitare de la SATA II la SATA), controllerul intern fiind compatibil cu HDDuri SATA II, care au o capacitate maximă de 2TB. Pentru montarea în RACKuri, DVRurile Dahua sunt prevăzute cu cleme de prindere în RACK, pe care le găsiți în cutia cu accesorii a acestuia.

Conectarea DVRului în sistemul de supraveghere Dahua

Se recomandă întâi montarea conectorilor pe intrările video, ethernet, RS485, VGA, TV etc. și abia la urmă conectarea acestuia la rețeaua de alimentare. În cazul în care există un singur PC și un DVR Dahua între care trebuie stabilită o conexiune directă, se poate folosi un cablu ethernet cross-over pentru interconectarea acestora. Pentru a putea fi vizibile însă, va trebui ca IP-urile setate în secțiunile de rețea pe PC și DVR să fie din aceeași clasă "C" (ex: pe DVR 192.168.1.108 iar pe PC 192.168.1.109, ambele cu subnet mask 255.255.255.0).

Comanda camerelor Speed Dome se face prin intermediul serialei RS485, prin 2 fire, de preferință 1 pereche de cablu torsadat CAT5e. Se vor respecta polaritățile "A / +" și "B / -".

Conectarea portului Ethernet se va face prin patch-cordul de rețea într-unul din porturile LAN ale router-ului (sau modem-ului) folosit pentru conexiunea la Internet, sau direct la cablul de rețea pus la dispoziție de către furnizorul de servicii de Internet.

Pentru ușurință în exploatare, mouse-ul va fi conectat la portul USB disponibil pe panoul din spatele DVRului, lasând astfel liber portul USB de pe panoul frontal (sau lateral) pentru conectarea stick-ului USB în cazul în care se dorește un back-up pe acesta.