Value Centre - Bârlad

Noi spunem că tehnologia ne schimbă viețile și nu este opțională. Astfel, un beneficiu important al integrării unui sistem de supraveghere este acela că poate fi conceput pe scenariul oricărui proiect în parte. De asemenea, echipamentele pot fi conectate la internet, astfel, imaginile și înregistrările pot fi urmărite de pe orice dispozitiv, de oriunde, oricând.

Descoperim în continuare proiectul Bârlad Value Centre, semnat MNL Project Security.

Value Centre este cel mai mare centru comercial din Bârlad cu o suprafață totală de 13.000 mp. Cuprinde magazine de retail precum Carrefour, JSYK, Pepco, Sportisimo, Takko, Sportisimo, C&A, NewYorker, CCC, hypermarket-ul Carrefour de aproximativ 6200 mp, o zonă de servicii, magazine de fashion, cafenele cu terase exterioare, un food court și locuri de parcare.

MNL Project Security este și de această dată responsabil de integrarea sistemelor de supraveghere video IP KMW și Dahua, iată câteva detalii despre proiect.

La exteriorul Mall-ului și în parcare au montat 2 camere IP de tip bullet, Starlight, de 4Megapixeli, model KM-IP421M1  și nici mai mult nici mai puțin de 55 de camere IP de tip bullet, Starlight, de 5Megapixeli, model KM-IP521SW.

În galeria comercială și în zona strip au montat 11 camere IP de tip dome, de 4Megapixeli, model KM-IP421C . Mențonăm că tehnologie Starlight oferă avantajul obținerii unor imagini de înaltă calitate în condiții de iluminare foarte scăzută. Acestea dispun de senzori Sony Starvis și un algoritm special pentru îmbunătățirea imaginii.

La exterior și interior au integrat 3 Speed dom-uri Starlight, de 2 Megapixeli, cu inteligență artificială, model KM-SD225C-IP-AI . Acestea generează analiză video bazată pe inteligență artificială adică îmbunătățește algoritmul de tip IVS prin filtrarea suplimentară a obiectelor de tip om sau vehicul. După caz, se pot declanșa evenimente de tip protecție loc de parcare, intrare pe sens interzis, vagabondaj, etc.

Afară de acestea, în dispeceratul Mall-ului au montat:

  • 3 NVR-uri de 32 de canale și rezoluție maximă redare și înregistrare de 12 megapixeli, model KM-NVR7432-4K , capabil de a detecta și recunoaște fețele umane, de a numară persoane, de a face Heat Map, detectează dispariția sau abandonarea unui obiect, face protecție perimetrală, SMD și ANPR. Funcții indispensabile în proiectele așa de mari.
  • 8 switchuri industriale, model KM-PSF1608G  și LR2110-8ET-120, care permit transmiterea datelor pe distanțe mari.
  • 3 monitoare model LM43-F200, dar și 1 tastatură 3D de la Dahua, asigură o funcționare 24/7, un timp de răspuns rapid și imagini clare și stabile în orice moment.

În concluzie, o integrare corectă asigură imagini calitative, superioare, precum și păstrarea lor în condiții de siguranță.

Notă:
Acest articol a fost realizat în colaborare cu MNL Project Security. Înființată în anul 2012, MNL Project Security oferă pachete de activități integrate în domeniul sistemelor de securitate, automatizări şi IT.

Adresă: Strada Ioan Cetățianu 7, Galați.