Prezentare generală

HDCVI (High Definition Composite Video Interface) este o tehnologie brevetată de Dahua Technology, o soluție de supraveghere ce permite transmisia video la rezoluții de până la 4K pe distanțe mari și la costuri reduse, utilizând cablu coaxial sau UTP.

Tehnologia HDCVI este soluția ideală pentru modernizarea sistemelor analogice existente și pentru construirea unor sisteme de supraveghere video de înaltă rezoluție și fiabilitate. Aceasta permite o topologie de tip stea - DVRul servește ca un nod pentru transmisii P2P (punct-la-punct) peste cablu coaxial pentru echipamentele de supraveghere video. Pentru a satisface cerințele tot mai ridicate ale utilizatorilor, tehnologia oferă în momentul de față rezoluții de 4K, 5 Megapixeli, 4 Megapixeli, 1080P și 720P, atât pe echipamentele de înregistrare cât și pe camerele de supraveghere.

Scurt istoric

Tehnologia HDCVI a fost lansată în luna noiembrie 2012, primele produse fiind introduse pe piață în anul următor. Dahua a menținut activ interesul utilizatorilor, astfel că, până în anul 2014 a lansat a doua generație de camere și echipamente de înregistrare, generația HDCVI2.0.

Pe parcursul anului 2015 Dahua a adus o serie de îmbunătățiri tehnologiei HDCVI prin creșterea distanțelor de transmisie și introducerea rezoluțiilor Full HD. În plus, noile soluții au fost proiectate pentru a fi modulare, oferind astfel avantajul unei configurații flexibile. Aceste noi avantaje introduse de Dahua au dus la creșterea interesului utilizatorilor pentru noile soluții HDCVI.

Seria surprizelor oferite de Dahua a continuat și în anul 2016, când a fost lansată generația HDCVI3.0, iar ulterior progrese în domeniul tehnologiei HDCVI s-au înregistrat și în anul 2017 odată cu generația HDCVI4.0.

Acesta a fost momentul lansării echipamentelor HDCVI 4K ce oferă imagini Ultra HD la o rezoluție de 4 ori mai mare față de 1080P.

Pe lângă rezoluția 4K, generația HDCVI4.0 integrează HDCVI-IoT (Internet of Things) și HDCVI-AI (Inteligența Artificială), elemente cheie pentru extinderea potențialului acestei tehnologii în viitor.

Noile soluții au revoluționat piața sistemelor de securitate, în principal datorită celor patru atribute semnificative de care dispun: compatibilitate maximă (cu HDCVI, AHD, TVI, CVBS, IP), rezoluții Ultra HD, funcții inteligente (IVS), păstrând în același timp simplitatea în instalare și utilizare.

Cea mai nouă generație din portofoliul Dahua este HDCVI5.0

Protecție perimetrală avansată, recunoaștere și identificare facială, imagini color complete chiar și pe timp de noapte (Full Color) sunt doar câteva dintre avantajele pe care noua serie lansată în 2018 le aduce utilizatorilor!

Avantaje

Rezoluție de înaltă calitate

Tehnologia HDCVI suportă rezoluțiile: 4K (3840x2160), 5 megapixeli (2592x1944), 4 megapixeli (2560x1440), 1080P (1920x1080) și 720P (1280x720).

Lansată în 2016, HDCVI 3.0 este prima tehnologie care oferă soluții de supraveghere video la o rezoluție de 4 megapixeli cu transmisie pe cablu coaxial. În plus față de imaginile de înaltă rezoluție și calitate, echipamentele de 4 megapixeli aduc și avantajul unor distanțe mari de transmisie și multiple ieșiri video.

Și seria HDCVI4.0 a venit cu un progres major în domeniul supravegherii video, respectiv imaginile 4K Ultra HD care, până în acel moment, erau disponibile numai în cazul echipamentelor IP.

rezolutii hdcvi

Transmisia se realizează pe un singur cablu

Tehnologia HDCVI vine cu marele avantaj al transmiterii semnalului video, audio, controlul PTZ, OSD și alimentare prin intermediul aceluiași cablu. Astfel, instalarea și implementarea sistemelor de supraveghere HDCVI se simplifică semnificativ și devine mult mai facilă.

transmisie hdcvi

Distanță mare de transmisie

Tehnologia HDCVI garantează distanțe mari de transmisie, în timp real, fără pierderi de semnal. Pentru cablul UTP distanța este de 300 de metri la 4K și 1080P, în timp ce prin cablu coaxial distanța de transmisie este de 700 de metri la 4K și 800 de metri la 1080P (RG6).

Cablu | Rezoluție 720P 1080P 4MP 4K
Coaxial RG6 (75-5) 1200m 800m 700m 700m
Coaxial RG59 (75-3) 800m 500m 500m 500m
UTP (CAT6) 450m 300m 300m 300m

Tehnologie actualizată

Pentru utilizatorii care folosesc un sistem de supraveghere video analogic, îndeplinirea cerințelor de supraveghere video HD poate fi costisitoare, complicată sau chiar imposibil de realizat. Sistemele pot fi modernizate prin simpla înlocuire a echipamentelor vechi cu HCVR-uri și camere HDCVI, fără schimbări ale mediului actual și la costuri accesibile.

Compatibilitate crescută: tehnologie pentabridă

Încă de la lansarea generației HDCVI3.0, Dahua a venit cu avantajul unei compatibilități avansate a tehnologiei HDCVI, respectiv cu cinci dintre cele mai importante tehnologii din domeniul supravegherii video: HDCVI, IP, CVBS (analogic), AHD și TVI. Această funcție reprezintă o oportunitate pentru utilizatori atât din punct de vedere al costurilor cât și al flexibilității oferite.

Simplitate în utilizare

Tehnologia HDCVI are la bază simplitatea sistemelor analogice, astfel încât aplicarea acesteia să devină facilă pentru utilizatori. Toate camerele și echipamentele de înregistrare HDCVI au sistem plug and play și nu necesită setări suplimentare pentru obținerea unei supravegheri video HD. Tehnologia HDCVI este astfel una dintre cele mai simple de utilizat soluții HD.

Funcții inteligente

Datorită tehnologiei HDCVI, sistemele de supraveghere video pe cablu coaxial dispun acum și de funcții inteligente. Printre funcțiile inteligente  pe care generațiile HDCVI3.0 și HDCVI4.0 le dețin, putem enumera: detecție intruși, recunoaștere facială, detecție obiect lipsă, detecție perimetrală, detecție la schimbarea scenei, eliminare ceață etc.

Acestea permit o serie de analize inteligente ce sporesc securitatea și îmbunătățesc experiența utilizatorilor.

functii ivs hdcvi

Cel mai bun raport calitate-preț

Un sistem de supraveghere eficient și fiabil implică o serie de factori care influențează într-o măsură mai mică sau mai mare costurile. Tehnologia HDCVI vine cu avantajul celui mai bun raport calitate-preț, în multe cazuri produsele fiind chiar mai rentabile decât cele analogice clasice.

Reducerea costurilor se datorează în principal faptului că la sistemele HDCVI nu trebuiesc schimbate cablurile analogice, iar pentru transmiterea semnalului video, audio, control PTZ și pentru alimentare se folosește un singur cablu. De asemenea, costurile de mentenanță a sistemului de supraveghere scad considerabil.

Prin utilizarea sistemelor de supraveghere HDCVI se obține o rezoluție mai bună și de o calitate superioară la aproximativ aceleași prețuri cu cele ale sistemelor analogice.

Transmisie realtime

Sistemele de supraveghere HDCVI oferă imagini de înaltă rezoluție, realtime, fără latențele specifice altor tehnologii. Nu sunt necesare procese de compresie, de aceea, imaginile obținute sunt în culori vii și de calitate.

Securitate în transmiterea informațiilor

Soluțiile de supraveghere HDCVI adoptă un circuit închis de transmitere a informațiilor, ceea ce conduce la o securitate crescută, fiind utilizate pe scară largă inclusiv în domeniul financiar.