Proiect antiincendiu

Mit-Mob este un cunoscut producător local și importator de mobilier din județul Suceava, ce pune la dispoziție o gama largă de articole de design interior. Pentru a fi mai aproape de clienți, în luna iulie 2022, compania a deschis o nouă locație ce cuprinde un showroom de mobilă, un depozit și o zonă de asamblare a mobilei, un showroom auto, o zonă de detailing, o magazie, un birou și un vestiar.

Având o suprafață generoasă și două niveluri de construcție, proiectul a impus un sistem de detecție și avertizare la incendiu amplu, care a fost implementat de partenerul nostru Sonic Internet.

S-a ales un sistem antiincendiu adresabil ce cuprinde o centrală KM-FA6000 , certificată EN54-2, extinsă pe două bucle - o buclă pentru parter și una pentru etaj. Centrala dispune de touchscreen 7" cu afișaj grafic color, în limba română, pentru afișarea evenimentelor și poate fi extinsă până la 4 bucle.

Centrala de incendiu comunică cu 160 de senzori de fum (KM-FA6100 ), 7 sirene de interior KM-FA6200 , 3 sirene de exterior și 14 butoane de incendiu adresabile KM-FA6300 , asigurând astfel protecția necesară împotriva incendiilor.

Senzorii de fum au LED vizibil 360°, 4 nivele de sensibilitate, memento de avertizare pentru curățare, protecție la interferențe, praf, insect și compensare inteligentă pentru variații ale mediului. Pentru programarea acestora s-a utilizat programatorul KM-FA6500 .

Sirenele de interior utilizate dispun de indicator acustic cu 16 tonuri de alarmă, 4 nivele de volum, și indicator vizual cu LEDuri ultra luminoase. Butoanele de incendiu KM-FA6300 declanșează manual alarma de incendiu și pot fi resetate ușor cu ajutorul unei chei speciale.

Sistemul implementat de Sonic Internet în cadrul proiectului Mit-Mob răspunde cu succes nevoilor de detecție și avertizare a incendiilor, oferind răspuns rapid situațiilor de risc ce ar putea apărea.

Notă:
Acest articol a fost realizat în colaborare cu Sonic Internet SRL, companie autorizată pentru Proiectare, instalare, întreținere Sisteme de alarmare efracție (supraveghere video, control acces) și pentru Proiectare, instalare, întreținere Sisteme de detecție și semnalizare incendiu.

Adresă: Strada Nicolae Costin nr.9, Suceava,   0744 642 487