Securitatea în retail

 

Odată cu apariția posibilității de a face cumpărături online, domeniul comerțului a devenit unul extrem de competitiv, magazinele care vând cu amănuntul confruntându-se cu o serie de provocări de securitate și de business deloc de neglijat:

  • riscuri de vandalism
  • furturi
  • menținerea siguranței clienților
  • menținerea siguranței personalului angajat
  • colectarea diverselor date (despre tranzacții, traficul de clienți)
  • analiza datelor colectate
solutie retail dahua
schita solutie retail dahua

Aplicații

Intrare

intrare magazin solutie

Comerțul cu amănuntul în forma sa tradițională se confruntă cu diverse provocări în calcularea fluxului precis de vizitatori și în ajustarea eficientă a operațiunilor comerciale conform analizei fluxului și ratelor de conversie.

 

People counting

 

Cu ajutorul funcției People Counting se poate determina fluxul de clienți din magazine și se pot exporta rapoarte zilnice, săptămânale sau lunare. Analiza traficului poate îmbunătăți considerabil eficiența afacerii.

contor persoane retail

 

Super WDR

 

Camerele Dahua Ultra Smart dispun de Wide Dynamic Range de până la 140dB pentru imagini clare chiar și în condiții unde există contraste puternice de lumină. Se obține astfel o monitorizare clară a intrărilor în magazine, în orice moment.

camera wdr off
camera wdr on

 

Interiorul magazinului

interior magazin retail

Setarea modului coridor a camerelor de supraveghere ajută la o monitorizarea eficientă a culoarelor magazinelor.

Atunci când monitorizarea este asociată și cu o cameră de tip fisheye, zonele de rafturi din magazine sunt supravegheate complet, iar o analiză avansată poate furniza informații despre cele mai tranzitate zone de clienți. O supraveghere eficientă reduce considerabil furturile și asigură un mediu comercial sigur.

 

Heat map

 

Camera fisheye oferă o imagine 360 de grade a zonei cu rafturi din magazin. Pe baza traficului de clienți se pot observa zonele cele mai tranzitate, ajutând astfel la o analiză de business avansată.

heat map retail
fisheye heat map

 

Modul dewarping (recompunere imagine)

 

dewarp retail dahua
recompunere imagine dahua

 

Modul coridor

 

Modul coridor este foarte util pentru supravegherea zonelor cu rafturi, minimizând nevoia unor camere adiționale pentru a acoperi întreaga suprafață.

mod-coridor dahua

 

People Counting Zonal

 

Funcția People Counting poate fi setată pentru a monitoriza traficul de clienți din anumite raioane ale magazinului. Înțelegerea traiectoriei urmate de clienți în magazine este foarte importantă pentru optimizarea plasării produselor și prelungirea timpului petrecut in magazin.

contor persoane pe zone

 

Casele de marcat

supraveghere casa de marcat

La casele de marcat apar cele mai multe dispute și încercări de fraudă. Supravegherea video, audio și integrarea POS pot identifica diverse probleme, și în același timp pot furniza dovezi în cazul săvârșirii unor infracțiuni.

 

Integrarea POS

 

Materialul video și informațiile POS corespunzătoare pot fi afișate simultan atât live, cât și în modul redare. Sistemul suportă de asemenea realizarea unor căutări specifice, putând fi găsite facturi și înregistrările video asociate acestora.

integrare pos dahua

 

Birou

analiza date retail

Aplicația DSS digital retail ajută comercianții cu amănuntul să administreze eficient magazinele, să realizeze operațiuni prin analiza avansată a datelor, reduce timpul și costurile și oferă informații despre situația actuală a magazinului și tendințele viitoare.

Accesul de la distanță oferă managerilor cele mai recente materiale video și diverse alte informații, permițând gestionarea eficientă a magazinelor. Magazinele pot fi astfel monitorizate oricând și de oriunde.

 

Depozit

supraveghere depozit retail

Camerele Dahua cu tehnologie Starlight sunt capabile să ofere imagini clare 24 de ore din 24, chiar și în condiții de iluminare scăzută, riscul de furt fiind astfel mult redus.

 

Cameră convențională versus cameră Starlight
diferenta camera conventionala vs camera starlight

 

Parcarea

supraveghere parcare magazin

Dahua oferă camere HD și PTZ pentru gestionarea locurilor de parcare. În cazul unor accidente sau a unor furturi, materialele video pot servi ca dovezi sau pentru a alerta autoritățile în timp util.

 

4K

 

Camerele 4K oferă imagini detaliate pentru întreaga zonă de parcare. Camerele bullet și PTZ pot fi setate pentru a urmări activitățile suspecte din orice unghi.

rezolutie 4k dahua

Rezoluție 4K Ultra HD

rezolutie hd dahua

Rezoluție HD

solutie dahua retail zonal

Echipamente recomandate:

control acces standalone

Control acces standalone

Detalii ASI1212A

camera fisheye 12mp

Cameră IP fisheye 12Mp

Detalii IPC-EBW81200

camera ip wdr 2Mp

Cameră IP WDR 2Mp

Detalii IPC-HDBW5221E-Z

camera ip 12mp

Cameră IP 12Mp

Detalii IPC-HFW81230E-Z

nvr 32 canale

NVR H.265 4K 32 canale

Detalii NVR5432-4KS2

switch poe 24+4 canale

Switch PoE 24+4 canale

Detalii NVR5432-4KS2

speed dome ip 30x

Speed Dome IP 30X 2Mp

Detalii SD59230U-HNI